top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

Kill your darlings
Twee jaar geleden ben ik gestart met het opzetten van trainingen over Theory U. Waarom? Om op een heldere concrete manier zoveel mogelijk mensen met dit diepgaande verandermodel kennis te laten maken! Er zit nou eenmaal een hoop complexiteit in dat “U”-tje, een harde, zachte en systemische laag, een micro-meso-macro-mundo laag en dan maak je ook nog eens kennis met oordelende, cynische of angstige stemmen in je hoofd.


Inmiddels staat er een training Theory U in één dag waarin ik je begeleid om de essentie te doorleven, en er staat een verdiepingstraining Systemisch werk met Theory U waarin je kennis maakt met verschillende oefeningen uit social presencing theatre. Deze zomer maakte ik de balans op. Stoppen of doorgaan?


On the bright side:

🤩 100 man getraind! Ik heb grote en kleine kwartjes zien vallen, er is gelachen en er zijn tranen gevallen. Iedereen is naar huis gegaan met begrip van Theory U, en een richting om mee aan de slag te gaan.

🧘‍♀️ Less is more. Waar ik in de eerste trainingen nog echt alles wilde vertellen, ben ik gaan schaven en schaven en schaven tot écht de essentie naar voor kwam. Niet te zwaar, niet te licht maar wel to the point. The way I like it 😊

🤝 Van actie komt actie! Theory U gaat over (persoonlijke) ontwikkeling, erachter komen wat jou als mens te doen staat en de moed en energie vinden daarmee aan de slag gaan. Inmiddels heb ik meerdere partnerschappen met mooie organisaties (Young Colfield, Nieuw Bestuur, De Baak en anderen) waarin ik mensen hierin mag begeleiden. Zonder deze eerste stap had dit pad zich denk ik niet ontvouwen!


Aan de andere kant (the dark side):

🤷‍♀️ Alleen is ook maar alleen. Zeker nu ik in vaste partnerschappen train en opdrachten doe, merk ik dat waar ik het eerst heerlijk vond dingen zelf te doen, ik steeds meer voldoening haal uit samenwerking. Iets met hard gaan en verder komen.

🐛 Pas als je iets laat gaan kan iets anders ontstaan. Want er zijn inmiddels andere initiatieven, zoals het Collectief Impact Positief, die wat mij betreft heel succesvol mogen gaan worden! Maar daarover later meer 😊.


Helemaal keihard wil ik hem nog niet maken (om nou direct je darlings om te leggen is best een ding), maar het zouden zo maar dit zou zo maar eens het laatste jaar Theory U trainingen kunnen zijn die ik zelf organiseer.


Wil je er nog bij zijn? Check direct je agenda:

- 12 oktober: Theory U in één dag

- 24 oktober: Theory U in één dag

- 8 december: Systemisch werk met Theory U


Inschrijven doe je hier, onderaan de pagina. Laten we er nog 3 mooie feestjes van maken!


125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

HOOR JE WEL WAT IK ZEG?!

Af en toe ook het idee dat je niet gehoord wordt? Dikke kans dat jij diegene óók niet hoort. Huh? Laatst had ik het ook weer. Ik was met iemand in gesprek over een onderwerp waarin we van mening versc

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page