top of page
Image by Jeremy Bishop

Theory U trainingen

Voor iedereen die:

  • Nieuwsgierig is naar Theory U

  • Theory U wil begrijpen, ervaren én kunnen toepassen

  • Met een vraag of idee rondloopt en daar gestructureerd tijd aan wil besteden

  • Met verandering heeft te maken of leiding aan verandering geeft

Theory U trainingen: Welkom

Trainingsaanbod

Deze training geeft je een fundamentele basis. Je begrijpt het model en de stappen waaruit het is opgebouwd, je leert verschillende werkvormen toe te passen en je hebt ervaren dat je hoofd, hart én handen nodig hebt voor diepgaande verandering.

Leer en doorleef systemisch werken met Theory U. We gaan aan de slag met intenties en ideeën waar je iets mee wil, maar niet weet hoe. Je leert en ervaart verschillende technieken (social presencing theatre, 3D modeling, visioning) om helderheid en perspectief te krijgen zodat jij weet wat jou te doen staat.

Theory U trainingen: Recensies

Wat is Theory U?

Theory U is een theorie die door Otto Scharmer (MIT) is ontwikkeld. Hij omschrijft het zelf als een raamwerk voor diepgaande transformatie, met als doel leiding te kunnen geven aan de toekomst. Een soort grammatica voor diepgaande verandering. Het transformatieproces dat hij omschrijft verloopt in de curve van de “U”, vandaar de naam.

Het raamwerk kent 3 hoofdfases. De eerste fase, de linkerkant van de U, beschrijft het proces waarin je een vraagstuk op gestructureerde wijze onderzoekt, aanscherpt en uitdiept tot het punt waarop je weet hoe het zit en er ruimte ontstaat voor diepgaande vernieuwing. Bewustwording van belemmerende overtuigingen en ondermijnende patronen is hier ook onderdeel van. Denk bijvoorbeeld aan gedachten als ‘wie ben ik om dit te doen’ of ‘wat denken anderen hier wel niet van’.

De tweede fase is de bodem van de U. Precies op het laagste punt van de U vindt die diepe transformatie plaatst. Alsof het lampje aangaat, je ‘ping’ hoort en ineens ziet hoe het zit en wat jou te doen staat. Vaak voel je aan ‘alles’ dat dit het juiste is en dat het klopt. Het gaat niet alleen over begrijpen met je hoofd, maar ook over ervaren met je lijf en hart.

De derde fase is de rechterkant van de U, deze kant beschrijft hoe je jou weg kan vervolgen na een inzicht. Vaak zijn deze inzichten belangrijk, maar o zo moeilijk om navolging aan te geven. Hoeveel plannen stranden wel niet in schoonheid? Ook hier leer je stap voor stap hoe je alle aspecten van een inzicht verkent, hoe je met verschillende scenario’s kan experimenteren en leren om uiteindelijk die verandering neer te zetten.

In de trainingen Theory U in één dag en Presencing leer, begrijp en ervaar je hoe je werkt met Theory U. Je kan de trainingen volgen als tweedaagse of als losse trainingen. Wat bij jouw ontwikkeling past!

Theory U trainingen: Tekst

Schrijf je direct in

Mooi dat je erbij wilt zijn! Je kunt je voor één van de trainingen aanmelden middels dit formulier. Ik neem vervolgens contact met je op voor de details!

Bedankt voor de inzending!

Theory U trainingen: Sales Lead
bottom of page