top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

Aan de slag met wat je te doen staat!
Check deze minion. Voel je de energie en zin om aan de slag te gaan!? Deze energie en potentie zit in heel veel toekomstdromen, alleen krijg je hem soms niet zo helder zichtbaar. Theory U kent een paar supermooie werkvormen om te werken aan je toekomst. Hoe kan het eruit zien als je jouw beste energie potentie los laat op die droom die in je leeft?


Deze week gaf ik een workshop Systemisch werk met Theory U waarin de deelnemers in één dag verschillende werkvormen leerden kennen. De beste manier van denken is natuurlijk doen, dus iedereen werkte aan zijn of haar eigen vraag: wat staat je te doen en hoe kun je daar meer vorm aan geven?

Één van de werkvormen uit Social Presencing Theatre die als geen ander laat zien wat de potentie in jouw situatie is heet ‘3D modeling’. Vanuit begeleid schrijven maakten de deelnemers een model van de huidige situatie waar ze inzitten. Met elementen (in dit geval het speelgoed van de kinderen) zetten ze de context neer waaruit ze werken aan hun verlangen. Elk stuk speelgoed staat voor een element in die situatie.


Elke keer als ik deze oefening begeleid raakt het me weer hoe simpel en doeltreffend een paar materialen zo’n persoonlijke, complexe context kunnen neerzetten. Door beschouwende vragen te stellen kunnen de belangrijkste relaties in de context helder worden. Waar zit de kracht? Waar zit de beperking? Waar vind je steun? En bovenal, welke aanpassing moet je doen om het te laten stromen?


Vervolgens doe je op basis van de inzichten paar kleine aanpassingen in het model, tot het klopt. Je laat wat gaan zodat iets anders kan ontstaan. En bijna altijd geeft het een kraakhelder inzicht in het zetten van de volgende stap. Hoe lekker als de rook optrekt en je ineens weet je waar je meer aandacht aan mag geven! Een beetje logica in die onderstroom, heerlijk.


En voor je het weet ga je met deze energie de deur uit!


Meer weten over Theory U?

- Theory U in één dag: In één dag begrijpen wat Theory U inhoudt en hoe je het toepast. Datum 7 september of 24 november.

- Systemisch werken met Theory U: Leer werken uit de onderstroom en transformeer in een minion. Datum 28 november (onder voorbehoud).20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

HOOR JE WEL WAT IK ZEG?!

Af en toe ook het idee dat je niet gehoord wordt? Dikke kans dat jij diegene óók niet hoort. Huh? Laatst had ik het ook weer. Ik was met iemand in gesprek over een onderwerp waarin we van mening versc

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page