top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

Yeah right

"Jaja, het zal wel"

Cynisme. Je hoort wat, je knikt instemmend maar ondertussen denk je iets in de trant van 'yeah right'. Herkenbaar stemmetje?


Deze stem heet in Theory U "The Voice of Cynicism" en hij heeft twee vrienden bij zich. The Voice of Judgement die direct het oordeel over iets of iemand velt, en the Voice of Fear die je belemmert om dingen anders te doen dan je ze deed. En alle drie praten ze de hele dag tegen je.


- Ze bepalen voor een groot deel hoe jij informatie ontvangt als bijvoorbeeld iemand tegen je praat of als je iets leest ('rare bril', 'dit is niet waar').

- Ze kunnen je klein houden (‘het is niet goed genoeg’, ‘wie ben ik om dit te doen’)

- Ze belemmeren je in actie te komen (‘dat kan ik helemaal niet’, ‘wat denken zij er wel niet van’).


Deze stem die maakt dat je ‘ja’ zegt en ‘nee’ doet is eigenlijk een schitterende raadgever. Want hoe komt het dat je er niet in gelooft? Wat is er keer op keer gebeurd waardoor je vertrouwen kwijt bent? Wat probeer je te beschermen door niet mee te gaan in verandering?


Tijdens de basistraining Theory U gaan we uitgebreid aan het werk met deze 3 stemmen. Leren hoe je met ze om kan gaan of ze kan gaan inzetten als raadgever? Check onder het kopje trainingen wanneer de volgende trainingen gepland staan!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page