top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

WIJ KUNNEN DIT

“Als ik het samenvat is dit de kern van de training die je hebt gevolgd. De plaat klopt, ik krijg het alleen nog niet in één zin gevat..” Zo eindigde ik de tweede try-out training over Theory U. Had mijn hoofd gebroken over die ene zin maar hij kwam er niet uit. Uiteindelijk heb ik het maar zo gelaten, soms heb je even niet meer in huis dan de plaat.


Een tijdje geleden postte ik dat ik het ging doen, eigen trainingen over Theory U geven. Vond het razend spannend. Wat als er niemand zou komen? Of wat als er niemand behoefte zou hebben aan meer ervaring met Theory U? Leuk dat ik het ervaar als een prachtige grammatica voor wezenlijke verandering, maar zitten anderen daar wel op te wachten? Wat als ik het niet verteld krijg! Uiteindelijk kreeg ik het voor 99% verteld, op de titel van die laatste flip na.


De titel van deze flip heeft me sinds die dag bezig gehouden. Ik voelde dat het de essentie is van iets. Iets wat belangrijk is voor mij en richting geeft aan wat me te doen staat met Theory U. Want een theorie is een middel om een doel te bereiken, geen doel op zich.


En ja hoor, na twee weken gisten had afgelopen maandagavond om een uurtje of 21.00 had ik ineens de ‘PING’ en ging ik door de bodem van de U: De titel wordt “Verandering – Wij kunnen dit”.


Drie simpele woorden die insloegen als een bom.

Met die drie woorden is veel meer helder geworden dan alleen die titel. We staan voor enorme uitdagingen om de wereld terug in balans te brengen, zo veel mensen om me heen willen wat doen maar weten niet wat, weten niet hoe. Als ik om me heen kijk, lijkt het of mijn generatie (en velen anderen) collectief vastgedraaid zit in het wel willen maar niet weten.


Ik ga met dit inzicht aan de slag… Hoe weet ik nog niet maar ik weet wel: Wij kunnen dit en ik heb hier iets in te betekenen. Iets met het overzicht terugbrengen, iets met vertrouwen dat de oplossing zich aan gaat dienen, iets met de tijd nemen en af en toe je de stemmen in je hoofd laten voor wat het is.


De trainingen over Theory U zijn in ieder geval een mooi startpunt! Langzaam die U begrijpen en doorleven geeft supermooie handvaten om met elkaar aan de slag te gaan met de vragen die ons bezighouden.


- Wil je de basistraining ook volgen? 3 Februari ben je van harte welkom!

- Heb je een vaag idee en wil je daar wat meer lijn in krijgen? Zit je vast in een plan en kom je er niet uit? 17 februari geef ik een training over Presencing waarin we met hoofd, hart en handen op zoek gaan naar inzichten, scherpte en vervolgstappen.


Whoopwhoop!


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page