top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

Joehoe! Kom eens uit dat hoofd!

Wist je dat je lichaam vele malen sneller dingen doorheeft dan je ratio kan bevatten? ‘Ik heb wel 10 ideeën, maar weet niet waar ik moet beginnen’, ‘Ik voel dat ik hiermee wil werken, maar hoe breng ik het in praktijk?’ Je voelt dat je er wat mee moet maar je zit vast in je hoofd. Cirkeltjes.


Om de eerste stap te vinden heb je niets aan nog meer denken, organiseren en structureren van de dingen die je al weet. Die eerste stap die moet je ineens voor je kunnen zien, die moet kunnen opborrelen, je moet kunnen denken: Ja, hier zit de opening. Niet voor niets gebeurt dit vaak als je een wandeling maakt, of onder de douche staat.


Hoe mooi zou het zijn als jij de potentie die je voelt kan omzetten in daadkracht! Precies om deze reden geef ik vrijdag 9 december een workshop waarin jij kan werken aan wat je in de wereld wil neerzetten. En nee- we gaan niet douchen. Maar wel momenten creëren waarin je niet actief aan het denken bent en waar je gedachten rustig kunnen opkomen.


In veel werkvormen maken we gebruik van lichaamsintelligentie. Het menselijk lichaam geeft allerlei kleine signalen af als het je iets wil vertellen. Maar om er iets mee te doen moet je ze wel (bewust) kunnen oppikken en de ruimte voelen om er buiten je lichaam mee te werken. Deze dag krijg je alle tijd om vanuit je onbewuste te associëren op je idee en ontdek je steeds meercontext en mogelijkheden. Tot dat éne moment dat je het óók met je hoofd weet wat je concreet te doen staat.


De training is gebaseerd op Social Presencing Theatre, een set werkvormen uit Theory U waarin je vanuit het onderbewuste, grotere geheel werkt: Systemisch werken maar dan met Theory U.


Dus voel jij momentum, verlangen, urgentie, frustratie of een ander vuurtje om aan de slag te gaan met je ideeën? Er is nog plek, schrijf je hier in!
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page