top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

Persoonlijk meesterschap, gewoon Pacman spelen

“Jet, doe je ook wel eens een trainingssessie voor een groep van 80 mensen? Het thema is persoonlijk meesterschap en je hebt 2 uurtjes. Kun je daar wat mee?”


Deze vraag kreeg ik een aantal weken geleden en eerlijk? Ik moest hem even laten gisten. Grote vraag en korte tijd, hoe kan ik zoiets complex als persoonlijk meesterschap nou zo simpel en logisch brengen dat ik deze grote groep een aha-momentje kan laten beleven?

En klik! Ja hoor, daar viel het kwartje. Het aha-momentje! Want dát vangt voor mij de kern van persoonlijk meesterschap. Ik zie het als een gestaag groeiende stapel aha-momentjes, inzichten en levenslessen. Het mooie is dat ieder mens zo’n groeiend stapeltje heeft. Netjes geordend of all over the place, hoog of laag, een bonte verzameling of op kleur gesorteerd, kleine lesjes en grote levenslessen. Dus ongeacht waar jij staat in je ontwikkeling, inzichten liggen op je pad en je haalt ze vanzelf op als de tijd er rijp voor is. Het meesterschap is niets anders dan je beseffen dat je dit doet. Niet te moeilijk maken, ergens ben je gewoon een soort Pacman.


Het blijft fascinerend hoe dingen bij elkaar kunnen komen. Door deze sessie over persoonlijk meesterschap mocht ik een inzicht aan mijn eigen stapel toevoegen. Dankzij dit inzicht kon ik een simpel, logisch programma maken. En dankzij dit programma kon deze groep deelnemers met elkaar op zoek naar een inzicht, wat ze bewust aan hun eigen stapeltje konden toevoegen.


Meer te weten komen over jouw stapeltje of benieuwd naar je innerlijke Pacman? Het duurt nog even maar vrijdag 26 november gaan we met elkaar aan de slag op dit thema in een training over Persoonlijk Meesterschap waarin we Theory U als leidraad gebruiken. Benieuwd? Kijk verder onder Theory U Trainingen en schrijf je in!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
Post: Blog2_Post
bottom of page