top of page
Zoeken
  • Mariëtte Alblas

Luisteren met Theory U

Wist je dat jij de toon en uitkomst van een gesprek beïnvloedt door hoe je luistert? Als jij je bezighoudt met verandering is bewustzijn van hoe je luistert en wat je hoort misschien wel de belangrijkste tool die je in handen hebt! Vrijdag mocht ik deze workshop geven op het Cocreatie Festival van School voor Coaching.


Stel iemand praat tegen je (het zou zo maar kunnen gebeuren :)). In een gesprek kom je dan vanzelf met een reactie. Ben jij je bewust van wat er gebeurt tussen deze twee momenten? Het gebeurt in een fractie van een seconde.


In deze workshop pelden we die fractie af naar een trigger (wat zegt iemand), een interne respons (wat vond je innerlijke stem ervan) en ervaarden de deelnemers dat je vervolgens kan kiezen hoe je reageert. Kies je voor overtuigen? Feitelijk doorvragen? Of ga je toch die dialoog aan? Er is geen goed en fout, maar met jouw reactie bepaal je wel het verloop van het gesprek.


De beste manier van denken en leren is doen. Wat heb ik een hilarische gesprekken mogen aanschouwen, diepe inzichten zien ontstaan en ontelbare kleine en grote kwartjes zien vallen bij deelnemers. Dank Ans, Anne, Merel, Lotte en alle anderen die het Festival mogelijk hebben gemaakt, het was een feest voor alle zintuigen!17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page